Tallinna läänepoolse möödasõidu toetusrühm

Uue teelõiguga seotud arutelu

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Postitused
  • #379
    Ken Kaljas
    Participant

    Veel ehitamata teelõik Veskimöldre Kodukeskuse (Instituudi ringristmik) – Harku eritasandiline ristmik Paldiski mnt. seotud teemad.

    Nt Laagri (Veskimöldre) eritasandiline ristmik (olemasoleva ringristmiku asemele) ja Kotka kergliiklustunnel Instituudi teel ja rohekoridor metsloomadele lääne – ida suunal.

    • This topic was modified 2 years, 7 months ago by Ken Kaljas.
    #383
    Ken Kaljas
    Participant

    Riigihanke nimetus: Riigitee 8 Tallinn−Paldiski km 11,0-14,0 Tähetorni−Harku lõigu ja Harku eritasandilise ristmiku põhiprojekti koostamine

    Infot on selle projektiga palju. Pilvest saab info alla laadida ja tutvuda materjalidega. Tehniline kirjeldus koos lisadega on leitav: https://pilv.mkm.ee/s/GMGhRaHAAXoctVH

    Lühidalt ja kokkuvõttes. Kuigi jutt on Harku ristmikust, siis seal sees on tee osa, mis puudutab ka meie tee lõiku. Projekteeritakse ja ehitatakse välja uus tee nn Harku aleviku möödasõit. Analoogne lahendus siis Laagri möödasõidule. Tee saab alguse Harku uuest ristmikust ja ehitatakse kokku Instituudi teega uue Kotka ringristmikuga. Nn Kotka lõigus kattub uue tee koridor olemasoleva Instituudi teega.

    Alustatakse küll I etapis 1+1 tee-ehitusega (Koidu ringristmik Instituudi teel – Harku liiklussõlm) aga ehitamisel arvestatakse 2+2 vajadusega. Ühtegi kergliiklussilda ei ole hetkel ette nähtud sellele lõigule! On ainult (kergliiklus)tunnelid. Loomadele on ette nähtud leevendus meetmed aga mitte ökoduktid.

    Projekti käigus saab ka üle vaadatud Laagri viadukt (Veskimöldre Kodukeskuse juures olev ringristmik), mis on planeeritud ehitada üle JUTA. Möödasõit (põhja – lõuna suunaline transiitliiklus) on viidud süvendisse (olemasolevast tee kõrgusest viidud madalamale) ning kohalikule autoliiklusele mõeldud viadukt (lääne – ida suunaline) tõstetud selle kohale.

    • This reply was modified 2 years, 7 months ago by Ken Kaljas.
    #386
    Ken Kaljas
    Participant

    Paldiski maantee harku sõlme hakkab projekteerima Roadplan OÜ
    https://riigihanked.riik.ee/rhr-web/#/procurement/3331836/contracts

    #389
    Ken Kaljas
    Participant
    #390
    Ken Kaljas
    Participant

    Kiri Transpordiametile ja Saue vallale

    Tallinn-Paldiski maantee Harku sõlme ja Tallinna läänepoolsest ringtee (Juuliku-Tabasalu maantee) projektist

    Käesoleval kevadel seoses Saue valla üldplaneeringu menetlusega korraldatud Juuliku-Tabasalu maantee eskiisprojekti tutvustuse järgselt oleme Saue vallas Alliku külas koondunud Tallinna läänepoolse ringtee (Juuliku-Tabasalu tee, Laagri-harku maantee) projekti tugigrupiks, et aidata kaasa projekti võimalikult soodsale arengule.
    Meile teadaolevalt on sõlmitud projekteerimisleping Tallinn-Paldiski maantee Tähetorni-Hüüru lõigu projekteerimiseks, mille koosseisus lahendatakse ka Harku liiklussõlm koos Laagri suunalise uue ühendustee lõiguga ning eesmärk on sõlm koos ühendusega välja ehitada. Projekt puudutab väga otseselt Alliku küla elanikke, mistõttu soovime, et meid kaasatakse projekti võimalikult varajases faasis sisulistesse aruteludesse.
    Kuivõrd projekteerimisleping on sõlmitud, palume teavet projekteerimise ajakava ning planeeritavate avalike menetluste osas.
    Oleme loonud projekti teemalise infovahetuse jaoks avaliku grupi kogukonna lehel https://sauekas.ee/grupid/tallinnalaanering/

    Avatud koostööd soovides, MTÜ Sauekas

    #396
    Ken Kaljas
    Participant

    Vanamänniku Ärikeskus https://laagrikeskus.ee/et

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Tööribale